onsdag den 1. januar 2014

Jul

Så har jeg overstået min første amerikanske jul. Det var nu meget hyggeligt, men jeg foretrækker nu stadig de gode gamle danske traditoner!!

Jeg starter med at fortælle fra den 24 om aftenen.
Hele dagen havde vi gået og forberedt maden til næste dag, og jeg havde lavet risalamande ;)
Ellers tog vi i kirke klokken 16.30 og kom hjem omkring 18-19 stykker, og da vi kom hjem var Haley's bror, hans kone og deres to små piger kommet. Vi besluttede os for at lave en video, hvor vi alle sammen siger "God jul fra Amerika". Det lyder ikke 100 procent som det, men man kan da ane, at det er det de siger, og vi havde det meget sjovt med det. Efter det fik vi hver især lov til at åbne en gave, min gave var min "Christmas pyjamas", som jeg elsker!!! Jeg er efterhånden ret stor fan af de der pyjamaser :)

Efter det gik jeg ind for at snakke med min mor og frank og min far og pia. Det var meningen, at jeg skulle have danset rundt om juletræet med far og pia, men da tiden var inde til det, besluttede Aya sig for at få den første hvalp, så resten af deres juleaften gik med at bringe små hvalpe til verden. Så i stedet sad jeg bare og hyggede i stuen med dem alle sammen, og vi ventede på, at de små gik i seng, så "Julemanden" kunne komme med alle gaverne. Så da de endelig gik i seng og faldt til ro var klokken pludselig 1, og så gik det ellers løs. Jeg følte vi slæbte gaver ind i en halv time eller sådan noget, og vi skulle spise småkagerne og gulerødderne de havde lagt ud til julemanden og hans rensdyr, og vi skulle huske at drikke mælken, og julemanden efterlod et brev til dem, som tak for småkagerne.
     Her er det sådan at julemanden laver "bunker" forskellige steder rundt i stuen, så hvert barn har sin egen bunke fra julemanden, og hvert barn fik fyldt sin sok med slik :)
    Da vi blev færdig med alt julemands tingeling, kunne vi endelig gå i seng, og det var omkring klokken 2.

Næste morgen (d. 25.) blev jeg så vækket af fire små børn, som kom hoppende ind på min seng klokken rigtig tidligt om morgenen, jeg ved ikke helt hvad klokken var, men det var stadig mørkt udenfor, og de råbte alle sammen, at jeg skulle stå op, for julemanden havde været med gaver. Så jeg stod op og gik ud i stuen med min dyne og sad og ventede indtil alle havde fundet på plads, så vi kunne starte med at åbne gaver. Vi startede alle ud med at have en gave, som vi åbnede på samme tid, og så viste vi den til hinanden, men efter den ene gave gik alle de små i krig med alle deres gaver, og pludselig var der gavepapir og legetøj over alt, så vi kunne hverken finde hovede eller hale i noget som helst.

Jeg fik utrolig mange ting. Meget mere end jeg havde regnet med! Jeg havde fået et par gaver hjemmefra, som var utrolig dejlige men samtidig lidt svære at åbne. Det fik ligesom sat en masse tanker i gang, men det klarede jeg nu fint, men det aller hårdeste var faktisk at læse alle de søde kort, som folk havde sendt med.. Ellers fik jeg en masse amerikanske ting, fra min amerikanske familie :) Jeg fik nogle t-shirts fra forskellige sportshold, en baseball kasket, en taske, en baseball Jersey, Ipad cover, 2 hættetrøjer, en slags broche med et dansk og amerikansk flag sammen, øreringe, 1 kg skittles, billetter til en amerikansk college football kamp og en shoppetur på 150 dollars :)))))

Da vi var færdige med at pakke op fik vi morgenmad, og de små legede med alt deres nye legetøj, mens vi andre prøvede at få huset til at se nogenlunde normalt ud igen, men det lykkedes ikke helt den dag, hvilet er forståeligt nok, når man kigger på, hvor helt sindssyg mange gaver de alle sammen har fået!

Resten af dagen gik med at gøre maden klar så vi kunne spise omkring klokken 15, men alt gik lidt i vasken, da bølgerne pludselig gik lidt højt, og der var nogle stridigheder, så vi ente med at spise sent, og jeg tror kun vi var fem ud af de 16 mennekser vi var, som fik noget at spise. De var ikke helt så vilde med risalamande, men de elskede risengrød, så det er ligesom mig :)

Min hjemmelavede gave til Haley's bror og kone
Liam og Jackson i teaterstykket i kirken 

Julemandens hjælpere er i gang

Så har julemanden været 

Alle gaverne under træet :O

Der pakkes op 
Vi spiser morgenmad
Sådan så stuen ud, efter vi havde ryddet op et godt stykke tid!

Haley og jeg i vores jule pyjamaser 
Det fandt jeg ud af denne jul!


Helena
Ingen kommentarer:

Send en kommentar